Elkészítés: A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sütőport és a cukrot. Ezután hozzáadjuk a tojássárgákat, és a tejjel összegyúrjuk a tésztát. Amikor sima, két részre osztjuk. Az almát megpucoljuk, lereszeljük, és ízlés szerint cukrozzuk. Az egyik tésztát kinyújtuk, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Az almából kinyomkodjuk a levet , rátesszük a tésztára, meghintjük fahéjjal. A másik tésztát is kinyújtjuk, és ráhelyezzük az almára. Villával megszurkáljuk, tojásfehérjével megkenjük. Előmelegített sütőben kb. 45-50 percig sütjük (akkor jó, ha kicsit megbarnul a teteje). Ha megsült, felszeleteljük, és vaníliás cukorral megszórjuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.