Előkészítés: A csirkét megmossuk, szárazra töröljük, és kívül-belül megszórjuk sóval, borssal. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk. Az almát meghámozzuk, és lereszeljük.
Elkészítés: Az almát összekeverjük a mandulaforgáccsal, a barna kenyér darabokkal, a darált hússal, az áfonyalekvárral és a petrezselyemmel. A fahéjjal, a gyömbérrel, sóval, borssal ízesítjük, és a csirkébe töltjük. A nyílást fogvájóval összetűzzük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra (gázsütő 3. fokozat). A vajat megolvasztjuk, és a csirkét megkenjük vele. A sütőben 60 percig sütjük. Meglocsoljuk a húslevessel, és további 10 percig sütjük. A húst tálra emeljük. A tejfölt összekeverjük az étkezési keményítővel, és a visszamaradt pecsenyeléhez öntjük. A csirkét darabokra vágjuk, és a szósszal, petrezselymes burgonyával tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.