A sárga lap készítése:
A tojásokat a cukorral 8 perc alatt habosra keverjük elektromos habverővel.
A lisztet a szalalkálival összekeverjük.
A tojásos-cukros habos keverékhez hozzá adjuk a vizet, majd szalalkálival elkevert lisztet.
24×39 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a tésztát beleöntjük.
A 180 fokra melegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.
A barna lapoknál is így járunk el.
A krém készítés:
A tejet a liszttel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a cukrokat és sűrűre felfőzzük.
A kihűlt krémet kihabosítjuk a vajjal, ízlés szerint rummal vagy aromával ízesítjük.
Összeállítás:
Egy tálcára tesszük az egyik kakaós lapot.
A krém egynegyed részét meghagyjuk a tetejére.
A háromnegyed rész krémet elfelezzük, felét az alsó barna lapra kenjük, rátesszük a sárga lapot,majd a maradék krém következik, és a barna lappal befedjük.
A megmaradt rész krémet a tetején elsimítjuk és csokiforgáccsal vagy tortadarával megszórjuk.
Hűtőbe tesszük pár órára és kockákra szeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.