Elkészítés: A tojások sárgáját a barnacukorral egy fémtálba tesszük, majd gőz fölött, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Levesszük a gőzről, és hozzákeverjük a vanília-aromát, a tejet, a tejszínt és a mandulalikőrt. Visszahelyezzük a gőzre, kevergetve felforraljuk, és pár pillanatig még főzzük.
Végül levesszük, és állandó keverés mellett hozzákeverjük a zselatint. Addig kevergetjük, míg a zselatin teljesen feloldódik.
Ezután a formákba vagy poharakba kanalazzuk, hűlni hagyjuk, és hűtőbe tesszük legalább 1 órára, hogy teljesen lehűljön és megdermedjen.
Közben a mandulaforgácsot egy teflonserpenyőben lassú tűzön pár pillanat alatt megpirítjuk (vigyázzunk, mert nagyon hamar megég!!!).
Tálaláskor a krém tetejét megszórjuk a pirított mandulával.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.