Elkészítés: A tojások sárgáját a barnacukorral egy fémtálba tesszük, majd gőz fölött, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Levesszük a gőzről, és hozzákeverjük a vanília-aromát, a tejet, a tejszínt és a mandulalikőrt. Visszahelyezzük a gőzre, kevergetve felforraljuk, és pár pillanatig még főzzük.
Végül levesszük, és állandó keverés mellett hozzákeverjük a zselatint. Addig kevergetjük, míg a zselatin teljesen feloldódik.
Ezután a formákba vagy poharakba kanalazzuk, hűlni hagyjuk, és hűtőbe tesszük legalább 1 órára, hogy teljesen lehűljön és megdermedjen.
Közben a mandulaforgácsot egy teflonserpenyőben lassú tűzön pár pillanat alatt megpirítjuk (vigyázzunk, mert nagyon hamar megég!!!).
Tálaláskor a krém tetejét megszórjuk a pirított mandulával.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.