Elkészítés: 1 csésze langyos tejben 2 kockacukrot és fél csomag sütőport elkeverünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.
Egy tálban 10 dkg porcukrot, 2 evőkanál grízt és 50 dkg lisztet (rétes- és simaliszt fele-fele arányban), 1 kávéskanál kurkumát, 15 dkg vajat elmorzsolunk. Hozzáadunk 2 egész tojást és az élesztőt. A tésztát összegyúrjuk, 2 részre osztjuk.
Az almát megpucolva reszeljük le, és citromlével, mézzel, kekszmorzsával keverjük össze.
Az egyik tésztagombócot kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tölteléket szép egyenletesen rásimítjuk, majd a tészta másik felét is kinyújtjuk a tetejére. Kb. 1 órát hagyjuk kelni. 200 fokos sütőben 25-30 percet sütjük. Légkeverésesben esetleg 20 perc is elég lehet, hiszen a tészta vékony.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.