Elkészítés: A tésztához a lisztet a cukorral és a sóval elkeverjük, a jeges vízzel és a vajjal összegyúrjuk, hűtőbe tesszük.
Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, cikkekre vágjuk, és citromos vízbe tesszük. A töltelékhez a cukrot, a barnacukrot, a lisztet, a citromhéjat és a szerecsendiót összekeverjük. Az almát lecsepegtetjük, megszórjuk a keverékkel, óvatosan összeforgatjuk.
A tésztát 2 részre osztjuk, az egyikkel kibélelünk egy piteformát, villával megszurkáljuk, rászórjuk a fűszeres almát, elegyengetjük. A maradék tésztát kinyújtjuk, csíkokra vágjuk derelyeszaggatóval, és az alma tetejére rácsozzuk.
200 fokra előmelegített sütőben 10 percig, majd 180 fokra mérsékelt hőfokon 60 percig sütjük. Langyosan a legfinomabb, vaníliafagyical vagy tejszínhabbal tálalva.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.