Elkészítés: A rizst alaposan megmosom, megszárítom. Egy kisebb lábosban felmelegítem az olívaolajat, rádobom a rizst, néhány másodperc alatt alaposan átforgatom, kissé megpirítom. Ezután felöntöm a levessel, és mérsékelt tűzön, fedő alatt, lassan párolom.
Közben egészen apróra kockázom a szárított paradicsomot, finomra reszelem a kétféle sajtot, felaprítom a petrezselyemzöldet és nagyobb darabokra vagdosom a bazsalikomleveleket.
Mikor a rizs már szinte az összes nedvességet magába szívta (kb. 8-10 perc elteltével), hozzáadom a petrezselymet és az aprított paradicsomot, alaposan elkeverem, majd borsozom, és fedő alatt párolom tovább, amíg a rizs majdnem tökéletesen puha lesz, de a nedvességet már magába szívta. Ez kb. további 4-5 percet vesz igénybe. Elzárom a lángot, és kissé hűlni hagyom.
Amíg hűl, előkészítem a bundázáshoz szükséges kellékeket. A lisztet kis tálba szórom, a tojást 1 teáskanál vízzel kissé felverem, a morzsát egy mélyebb tányérba öntöm.
A már langyos rizst tálba szedem, hozzáadom a bazsalikomot, valamint a kétféle reszelt sajtot, még egy kevés borssal ízesítem. Sózni azért nem kell, mert a sós ricotta - vagy ennek hiányában az Anikó sajt - egyaránt elég sós, a pecorinóról nem is szólva! Az egészet elkeverem, majd nedves kézzel diónyi golyóbisokat formálok a masszából. Előbb lisztbe, aztán tojásba, végül morzsába forgatom a kis rizsgombócokat.
Olajat hevítek egy mély serpenyőben, és aranyszínűre sütöm. Azonnal tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.