Előkészítés: A mandulát és a mogyorót zsiradék nélkül állandó keverés közben 5 percig gyengén megpirítjuk, tányérra borítjuk, hagyjuk kihűlni. A fokhagymát meghámozzuk és felaprítjuk, a chilipaprika magházát kivesszük. A paradicsom héját lehúzzuk, magjait eltávolítjuk, húsát felkockázzuk. A paprikát kimagozzuk, húsát felaprítjuk.
Elkészítés: A mártáshoz a mandulát, a mogyorót, a fokhagymát, a chilit, a paradicsomot és paprikát az ecettel, fél teáskanál sóval és 2 evőkanál olajjal mixerben sima krémmé dolgozzuk. Végül lassan hozzáadjuk a többi olajat is, és addig keverjük, amíg sűrű mártás keletkezik. Sóval, borssal ízesítjük, felhasználásig hideg helyre tesszük. A halat kívül-belül alaposan leöblítjük, és felitatjuk róla a nedvességet. A sütőt 200 Celsius-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Mély tepsit vagy nagy sütőformát finoman kikenünk olajjal. A tojásfehérjét kikeverjük, és alaposan elvegyítjük a sóval. A só egyharmad részét a tepsi aljára szórjuk a hal méretének megfelelő területre. Ráteszünk 1–1 ágacska rozmaringot és kakukkfüvet, majd ráhelyezzük a halat, és a hasába, illetve rá ismét 1–1 fűszernövény ágacskát, aztán beborítjuk a maradék sóval, rányomkodjuk a halra, hogy mindenütt egészen befedje. A sütő középső rácsán kb. 30–35 percig sütjük. Kissé hagyjuk lehűlni, majd feltörjük a sókérget, és a hal bőrével együtt óvatosan eltávolítjuk. A halat filézzük, tányérokra rendezzük, és a mártással, illetve sült burgonyával körítve tálaljuk. Fehér kenyeret kínálhatunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.