Az élesztőt két kávéskanál cukorral tejben felfuttatjuk.
Egy kiló lisztben tíz deka margarint elmorzsolunk, hozzáadunk egy tojást, két csapott teáskanál sót, 0,5 liter tejet és a felfuttatott élesztőt.
Az egészet összegyúrjuk, belisztezzük és leterítve kelesztjük körülbelül 40 percet.
Az aranygaluskához a tészta felét evőkanállal kiszaggatjuk, olvasztott vajban vagy zsírban megforgatjuk, és egy kivajazott, zsírozott magas lábasba tesszük, majd soronként megszórjuk darált cukros dióval. Addig folytatjuk, amíg a lábas félig megtelik, ezután kelni hagyjuk.
A Ferdinánd-kalácshoz a tészta másik felét szögletesre, ujjnyi vastagra kinyújtjuk, majd húsz deka vajat és húsz deka porcukrot kikeverünk egy csomag vaníliás cukorral, és a tésztát lekenjük vele.
Feltekerjük, majd négy centiméteres darabokra vágjuk, kivajazott, zsírozott lábasba rakjuk a szeleteket, majd a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztákat először 200 fokon 20 percig, majd 150 fokon 25 percen keresztül a sütőben készre sütjük.
A TV Paprika Édes nagyik finom sütik című műsorából.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.