A gyümölcsöket és a nagyobb olajos magokat apróra vágjuk. A buborékformát egy masszívabb tepsibe tesszük és kivajazzuk.
Veszünk két nagyobb tálat. Az egyikbe a tojások fehérjét, a másikba a tojások sárgáját tesszük. A sárgájához hozzáadunk 1 evőkanál porcukrot és a vaníliás cukrot, és robotgéppel fehéredésig keverjük. Hozzátesszük a sót és a fűszerkeveréket és apránként a lisztet. Jól kikeverjük.
A tojások fehérjét 0,5 evőkanál porcukkorral keményre verjük keményre. Felét óvatosan belekeverjük a lisztes masszába.
A mag-gyümölcs mixet és a csokoládét hozzáöntjük a tésztához, és óvatosan összekeverjük, majd beleforgatjuk a hab másik felét. Ha még sűrűnek találjuk a tésztát, kevés folyadékkal lazítunk rajta.
A kész tésztából, egy kanál segítségével egyenként feltöltjük a forma buborékait. Mindegyik buborékba - óvatosan - belenyomunk 1-1 egész aszalt szilvát. A maradék tésztával feltöltjük a formát, majd 165 fokon 25 percig sütjük. Megvárjuk, míg kihűl.
Megjegyzés
Gyümölcs vagy püspökkenyér recept "Bubble" sütőformához. A kandírozott narancshéj nagyon feldobja az ízét és az sem árt neki - ennyi édes mellett -, ha az egyik olajos mag sós. Tej helyett rumot vagy tojáslikőrt is használhatunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.