A tojásokat válasszuk szét, majd a fehérjét egy csipet sóval, verjük fel kemény habbá, és tegyük félre.
A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, és a tojások sárgáját, majd keverjük habosra.
Ezután keverjük hozzá a citromlevet, a reszelt citromhéjat, a tejet, majd az étolajat is.
A lisztet keverjük össze a sütőporral, szitáljuk hozzá a keverékhez, keverjük alaposan össze, majd adjuk hozzá az aszalt gyümölcsöket is.
Ezután apránként, óvatosan, hogy hab ne nagyon törjön, keverjük hozzá a keményre felvert tojáshabot is.
A kuglófformát alaposan zsírozzuk és lisztezzük ki, majd egyenletesen öntsük bele a masszát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 40-45 percig, tűpróbáig. (Én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem)
A sütőből kivéve, hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd fordítsuk át egy rácsra, és hűtsük ki teljesen.
Megjegyzés
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk. A tésztája finom, szaftos, aszalt gyümölcsöt pedig ízlés szerint adhatunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.