Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk, langyos vízben kb. 20 percig áztatjuk, majd leszűrjük.
Egy vízzel öblített rozsdamentes, vastagabb aljú edényben a tejet tűzre tesszük. Amikor már majdnem forr, beleöntjük az előzetesen jól megmosott rizst (én nem szoktam előre duzzasztani a rizst vízben, csak annyi víz kerül bele, ami a mosás során rajta marad - így is megfő), pici sót és a vajat. Takarékra állítjuk, lefedjük, néha átkevergetjük, mert hamar le tud kapni. Kb. 20-25 perc után, miután a tejet a rizs felvette, levesszük a tűzről, hűtjük.
A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a citromhéjat, a vaníliás cukrot, és a kihűlt rizzsel összedolgozzuk. A tojások keményre felvert habját óvatosan beledolgozzuk.
Zsírral kent, zsemlemorzsával meghintett közepes méretű tepsiben 200 fokra előremelegített sütőben kb. 30 perc alatt pirosra sütjük. A sütőt kikapcsoljuk, kb. 10 percig zárt sütőben pihentetjük.
Pár csepp rumaromával ízesített sárgabaracklekvárral tálaltam, de nagyon finom vaníliasodóval, más pikáns ízű lekvárral vagy málnaszörppel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.