A rizsből a tejjel és ízlés szerinti cukorral tejberizst készítünk, majd, amikor sűrűsödik, beleolvasztjuk a vajat is, és szobahőmérsékletűre hűtjük.
A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A tojások sárgáját a vaníliás cukorral jól kikeverjük, és a citromhéjjal és lével együtt a kihűlt rizshez adjuk.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a tojássárgás rizsbe forgatjuk.
A tepsit kikenjük vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával, és a masszát beleöntjük, majd 150 fokra előmelegített sütőben, 45-50 perc alatt világosbarnára sütjük. Baracklekvárral tálaljuk.
Megjegyzés
Már nagyon sokat kísérleteztem rizsfelfújt receptekkel, míg végre kitapasztaltam, hogy a legjobb. Nagyon jó, ha van kimaradt tojásfehérje, például ami gyúrásnál nem kellett, nyugodtan bele lehet tenni, még lazít a tésztán. Szerintem fantasztikusan könnyű tésztája van, ezt ki kell próbálni!!!
A receptet Rony84 küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.