A rizst és a vizet egy vastag aljú lábasba tesszük, és folyamatos kevergetés mellett, közepes hőfokon felpuhítjuk. Mikor elforrt a rizsről a víz, megsózzuk, és ráöntjük a tejet. Időnkénti kevergetés mellet addig főzzük a rizst, míg nagyjából felissza a tejet, és kellően felpuhul. Végül alaposan belekeverjük a citromhéjat, a cukrot és a vanília-aromát, majd lefedve hagyjuk kihűlni.
Ha a tejberizs kihűlt, átkeverjük. Ezután egy kb. 24 x 34 cm-es tepsit vékonyan kivajazunk, kimorzsázunk.
A puha vajat a tojássárgával kihabosítjuk, és óvatosan fakanállal hozzákeverjük a tejberizshez. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan ezt is hozzáforgatjuk a tejberizshez, végül óvatosan hozzákeverjük a lisztet is.
A kivajazott, morzsával megszórt formába öntjük a masszát. 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, ez nekem kb. 45-50 percbe telt alsó-felső sütésen.
Tálaláskor tetszés szerint megszórjuk porcukorral, vagy lekvárral/csokiszósszal kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.