A gyümölcskenyér elkészítéséhez a szárított gyümölcsöket apró darabokra vágjuk. Összekeverjük a mazsolával, a dióval, és meglocsoljuk a rummal, majd állni hagyjuk.
A margarint habosra keverjük a cukorral és a tojások sárgájával.
10 dkg lisztet összekeverünk a sütőporral, majd a lereszelt citromhéjjal együtt a vajas-tojásos masszához adjuk. Beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert habot is és alaposan összekeverjük.
A szárított gyümölcsökre 2 evőkanál lisztet szórunk, és jól beleforgatjuk, hogy a gyümölcsök a sütés közben ne süllyedjenek le a tészta aljára. Fakanállal belekeverjük a gyümölcsöket és a csokoládét a tésztába.
Alaposan kivajazott és liszttel megszórt, hosszúkás sütőformába öntjük a tésztát, és előmelegített sütőben (kb. 160 fok) 40 perc alatt megsütjük.
Még melegen kiborítjuk, hagyjuk kihűlni, végül tálalásig konyharuhába csavarva tároljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.