A diót és az aszalt gyümölcsöket durvára vágjuk, majd a kandírozott gyümölcsökkel együtt rumba áztatjuk.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a porcukor egyik felével kemény habbá verjük, a sárgáját, a porcukor másik felével, illetve a vaníliás cukkorral és egy csipet sóval kihabosítjuk.
A rumba áztatott gyümölcsöket a sárgája felett átszűrjük, és az így lecsorgó rummal elkeverjük azt. Hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, a sütőport, a rumot és a maradék liszt felét, majd elkeverjük.
A lecsöpögtetett gyümölcsöket egy tálba öntjök, 3 dkg liszttel meghintjük és összeforgatjuk.
Ekkor hozzáadjuk a fehérjehab felét és a liszt másik felét, miután elkevertük ezt, óvatosan eldolgozzuk benne a maradék fehérjét is.
Kivajazott és kilisztezett vagy szilikonformába teszünk egy kevés tésztát, majd a diós gyümölcsökkel meghintve rétegezzük és a tésztával zárjuk végül.
180 fokon kb. 50 perc alatt készre sütjük, és porcukorral meghintve tálaljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a karácsonyi gyümölcskenyér!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.