A gyümölcskenyér elkészítéséhez a kuglóf formát vékonyan, ám alaposan kikenjük olajjal, kilisztezzük, majd kb. 1 órára a hűtőbe tesszük.
Az aszalt gyümölcsöket apró - mazsolányi - kockára vágjuk, majd a mazsolával együtt, 1 órára rumba áztatjuk.
A tojásfehérjét először lágy habbá verjük, majd a kanalanként hozzáadott cukorral és a vaníliáscukorral kemény, fényes habot készítünk belőle.
Hozzáadjuk a késhegynyi szódabikarbónával elkevert lisztet, a lecsepegtetett gyümölcsöket, az apróra vágott diót és csokit, végül belcsorgatjuk az olvasztott vajat, és óvatos, könnyed mozdulatokkal alaposan elkeverjük.
A gyümölcskenyér tésztáját a lehűtött kuglófformába simítjuk, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük.
Ha kész, azonnal hűtőrácsra borítjuk, pár percet várunk, majd lehúzzuk róla a formát. Tálaláskor vaníliás porcukorral meghintjük, de csokimázat is készíthetünk rá.
Nézd meg videón, hogyan készül a karácsonyi gyümölcskenyér:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.