- Egy nagy tálbanhabosra keverjük a tojásokat a sóval és a kétféle cukorral.Hozzáadunk 12,5 dkg vajat, majd a túrót is. Ezután a masszába frogatjuk a durvára aprított magokat és aszalt gyümölcsöket.Hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport, majd kézzel összegyúrjuk az egészet.
- A tésztamasszát egy sütőpapírral bélelt vekniformába rakjuk. 175 fokra előmelegített sütő középső részében 55-60 percig sütjük. A maradék vajat megolvasztjuk, megkenjük vele a meleg süteményt, majd megszórjuk porcukorral – ezt megismételjük néhányszor, majd hagyjuk kihűlni a stollent. Végül legalább 2-3 napra alufóliába csomagoljuk.
ÍGY LESZ TÖKÉLETES A CUKORMÁZ: 8 ISTENI RECEPT + 5 PROFI TIPP
5 MEGFIZETHETŐ ÖTLET LUXUS ÜNNEPI MENÜHÖZ!