A gluténmentes gyümölcskenyér elkészítéséhez az aszalt gyümölcsöket és az olajos magvakat rusztikusra vágjuk, majd rizslisztbe forgatjuk, így nem fog lesüllyedni a sütemény aljára.
A tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, a vajat egy lábosban felmelegítjük.
A vajat forrón, óvatosan a tojásos habhoz csurgatjuk folyamatos keverés közben, majd beleforgatjuk spatulával a sütőporral elkevert rizslisztet, a citrom lereszelt héját, végül a felaprított gyümölcsöt és a magokat.
Egy kb. 12x30 cm-es sütőforma alját kibéleljük sütőpapírral, és belesimítjuk a masszát. Ezután 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, porcukorral megszórjuk a tetejét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.