Felfuttatjuk az élesztőt cukros, meleg tejben (nem az egész tejet melegítjük fel hozzá!). Egy nagy keverőtálba tesszük a lisztet egy csipet sóval, és a maradék tejben elkevert tojássárgákat, a reszelt citromhéjat és az olvasztott vajat. Ehhez öntjük a felfuttatott élesztőt is, és kézzel laza tésztát dagasztunk. Ha összeállt, letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, beleforgatjuk, belegyúrjuk a kandírozott, aszalt gyümölcsöket (a kívánt méretűre vágva).
Kivajazunk egy cserépedényt, beletesszük a kész tésztát, majd még egy 20 percet, meleg helyen tovább kelesztjük.(Ehhez a mennyiségű tésztához egy kb. 1,4l űrtartalmú cserépedényt kb. 16 cm átmérőjű, 15 cm magas használunk.)
Ezután éles késsel a tészta tetejét kereszt formában bevágjuk, és a mélyedésekbe kevés vajat teszünk, majd egy kevés tejjel elkevert tojással megkenjük a tetejét, és megszórjuk mandulaforgáccsal (ez akár el is hagyható). Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 40-45 perc alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.