A kandírozott cseresznyéket félbevágjuk, a többi kandírozott gyümölcsöt pedig apró kockákra.
A panettone tésztájához a tejet langyosra melegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
Közben a keverőtálba szitált lisztet elvegyítjük a sütőporral, a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a narancshéjjal, továbbá 1/2 tk sóval.
A közepébe vájt mélyedésbe öntjük az élesztős keveréket, azután hozzáadjuk a felkockázott, hideg vajat és tojásokat.
Robotgép gyúrópálcájával alaposan összedolgozzuk a hozzávalókat, majd 1-1 tk kivételével forgassuk a tésztába a kandírozott cseresznyét, citromot és narancsot, valamint a megmosott, lecsepegtetett mazsolát és a szálasra vágott mandulát.
Meleg helyen, letakarva kb. 75 percig kelesztjük.
Közben kivajazunk egy 20 cm átmérőjű sütőtálat, és kibéleljük egy db kb. 25x75 cm-es sütőpapírral úgy, hogy 20 cm magas pereme legyen.
Egymásra hajtunk több réteg alufóliát, kibéleljük vele a sütőpapírból készített karimát, és a túllógó szélét visszahajtjuk.
A tésztát átgyúrjuk, majd az előkészített tálba tesszük, és további 30 percig kelesztjük.
Miután kereszt alakban bevágtuk a tészta tetejét, 175 fokra előmelegített sütő legalsó sínjére tesszük, és 75 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Végül kivesszük, és hagyjuk kihűlni a panettonnét a tálban.
Közben mázt keverünk a porcukorból, a citromléből és 1 ek vízből. A sütemény tetejére kenjük, és hagyjuk lecsorogni az oldalán.
Végül megszórjuk a panettonét a félretett kandírozott gyümölcsökkel, mazsolával és mandulával.
Megjegyzés
A recept a Tina karácsony 2015/3 lapszámában található.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.