Az élesztőt 1 dl tejben, 1 tk cukorral felfuttatjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájába belekeverünk 3 ek cukrot, a maradék tejet, a lisztet és a mokkáskanál sót. Ehhez hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és annyi lisztet adunk még hozzá, hogy a galuskatésztánál kicsit hígabb masszát kapjunk. Amikor már jól kidolgoztuk, az olajat és a mazsolát is hozzákeverjük. Meleg helyen egy óráig pihentetjük.
Egy 25 × 35 cm-es tepsit vajjal/zsírral kikenünk, liszttel megszórunk, beleöntjük a megkelt tésztát, majd 10-15 percig pihentetjük, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
A diót kisebb darabokra vágjuk. Amikor a tészta már majdnem megsült, a tojásfehérjébe belekeverjük a vaníliás cukrot és még 20 dkg cukrot, majd kemény habbá verjük. A habot a forró tészta tetejére kenjük, a vágott dióval jól megszórjuk, majd 15 percre visszatesszük a sütőbe.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.