A hatlapos sütemény tésztájához meleg tejben felfuttatjuk a szalalkálit, hozzáadjuk a kétféle lisztet, a zsírt, a porcukrot, a tojásokat, a mézet, és összegyúrjuk annyi tejet hozzáadva, hogy könnyen lehessen nyújtani.
Fél óra pihentetés után 6 cipóra osztjuk, majd lehetőleg azonos méretű, vékony lappá nyújtjuk.
Zsírral megkent tepsi hátán világosra sütjük. 180 fokon kb. 5-6 perc alatt megsül, de érdemes figyelni a tésztát sütés közben, mert forró sütőben hamarabb megsül. Ha a tészta sütés közben felhólyagosodna, nem kell megijedni, és attól sem, hogy a tészta kemény - vigyázni is kell a mozgatásával, mert könnyen törik. Ha töltelék kerül bele, megpuhul.
A töltelékéhez megpirítjuk a kristálycukrot, és 2 dl vízzel felengedjük. Olvadásig kevergetjük a karamellt.
Utána 1 liter tejben elkeverjük a tojást, a réteslisztet és a kakaót, ezt a pirított cukorhoz adjuk, és sűrűre főzzük.
Még forrón belekeverjük a vajat és a vaníliás cukrot, és a még langyos krémmel megtöltjük a lapokat.
Egy darab folpackot teszünk sütemény tetejére és egy húsvágó deszkával, vagy könyvnehezékkel lenyomjuk és hűtőbe tesszük.
Szeletelés előtt a tetejét megszórjuk porcukorral.
Megjegyzés
Régi idők emlékére készítettem el. Családunk egyik kedvenc süteménye. A tepsi mérete: 24×39 cm.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.