Előkészítés: Az aszalt szilvát forró vízzel megmossuk. A vörösbort felforraljuk, és ráöntjük a szilvára. Állni hagyjuk. Kibélelünk sütőpapírral egy 26 cm átmérőjű tortaformát.
Elkészítés: A kenyeret szétmorzsoljuk. Az aszalt szilváról leöntünk annyi bort, amennyiben alaposan be tudjuk áztatni a kenyérmorzsát. A mogyorót zsiradék nélkül megpirítjuk egy serpenyőben. A csokoládéval együtt lereszeljük vagy ledaráljuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük. Egymás után beledolgozzuk a kenyérmorzsát, a mogyorót, a csokoládét, végül a fahéjat, a gyömbért és a szegfűszeget. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, és a masszába forgatjuk. Az egészet a tortaformába simítjuk. A sütőben kb. 60 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen kettévágjuk. Lecsepegtetjük az aszalt szilvát. A vörösborból kimérünk 1,5 decit (ha nincs ennyi a szilván, kiegészítjük), kissé megmelegítjük, és feloldunk benne 1 evőkanál cukrot. A folyadék felével megcsepegtetjük a torta alját, megkenjük a lekvárral, szétosztjuk rajta az asztaltszilvát, és ráborítjuk a torta tetejét. Megcsepegtetjük a maradék borral. Hidegre tesszük. A mázhoz összekeverjük a cukrot a citromlével, 1/8 l vízzel, és sűrű masszává főzzük (nehezen tudjon lefolyni a kanálról). A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a forró szirupba forgatjuk. Addig keverjük, amíg a massza fényes lesz. Ráfolyatjuk a tortára, és a szélét fahéjjal díszítjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.