Előkészítés: Az aszalt szilvát forró vízzel megmossuk. A vörösbort felforraljuk, és ráöntjük a szilvára. Állni hagyjuk. Kibélelünk sütőpapírral egy 26 cm átmérőjű tortaformát.
Elkészítés: A kenyeret szétmorzsoljuk. Az aszalt szilváról leöntünk annyi bort, amennyiben alaposan be tudjuk áztatni a kenyérmorzsát. A mogyorót zsiradék nélkül megpirítjuk egy serpenyőben. A csokoládéval együtt lereszeljük vagy ledaráljuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük. Egymás után beledolgozzuk a kenyérmorzsát, a mogyorót, a csokoládét, végül a fahéjat, a gyömbért és a szegfűszeget. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, és a masszába forgatjuk. Az egészet a tortaformába simítjuk. A sütőben kb. 60 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen kettévágjuk. Lecsepegtetjük az aszalt szilvát. A vörösborból kimérünk 1,5 decit (ha nincs ennyi a szilván, kiegészítjük), kissé megmelegítjük, és feloldunk benne 1 evőkanál cukrot. A folyadék felével megcsepegtetjük a torta alját, megkenjük a lekvárral, szétosztjuk rajta az asztaltszilvát, és ráborítjuk a torta tetejét. Megcsepegtetjük a maradék borral. Hidegre tesszük. A mázhoz összekeverjük a cukrot a citromlével, 1/8 l vízzel, és sűrű masszává főzzük (nehezen tudjon lefolyni a kanálról). A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a forró szirupba forgatjuk. Addig keverjük, amíg a massza fényes lesz. Ráfolyatjuk a tortára, és a szélét fahéjjal díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.