Elkészítés: A lisztet a dagasztógép táljába öntjük, az élesztőt hozzáadjuk, a csipet sót, a cukrot, a vajat, a whiskyt, a tojást és a tejet is hozzáadjuk, és közepesen lágy tésztát dagasztunk. 1 órát kelesztjük.
Addig a szilvát apróra vágjuk, összekeverjük az apróra vágott mandulával, a barna cukorra és a gránátalmasziruppal.
A tésztát 6 egyenlő súlyú cipóvá formázzuk, a tölteléket is 6 részre osztjuk. A tésztákat kinyújtjuk téglalap alakúra, rásimítjuk a tölteléket. Feltekerjük, és hármat összefogva megfonjuk. A két végét alulra hajtjuk, és sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük mind a 2 fonott kalácskát. Duplájára kelesztjük, majd lekenjük tojással, és megszórjuk a pisztáciával és a jégcukorral.
170 fokon 20 perc alatt készre sütjük légkeveréses sütőben. Még forrón lekenjük tejjel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.