Elkészítés: A nyelveket alaposan megmossuk, és sós, babérleveles, egész borsos vízben vajpuhára főzzük. A főzőlevet átszűrjük, félretesszük, a nyelvet megtakarítjuk a vastag bőrétől, és miután kihűlt, felszeleteljük. (Melegen nehezebben lehet szeletelni, morzsolódik, foszlik.)
A tojást sós vízben megfőzzük, hideg víz alatt lehűtjük, megpucoljuk, négybe vágjuk. A savanyúságot tetszés szerinti méretre vágjuk, lecsepegtetjük. A petrezselyemzöldet megmossuk és levélkéire csípkedjük.
Két nem túl mély tálka aljára szépen elrendezzük az előkészített alapanyagokat.
A zselatint összekeverjük 0,5 dl hideg vízzel, pár percig hagyjuk pihenni, majd összekeverjük a langyosra hűlt, leszűrt húslével (0,5 l), és lassú tűzön épp csak felforraljuk, de már nem főzzük. Ráöntjük a nyelvre, és másnapig hűtőbe tesszük dermedni.
Ecetes tormával, ecetes hagymával, citromlével lehet fogyasztani.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.