Elkészítés: A húsleveskockát 6 dl vízben felfőzzük, és hagyjuk kihűlni. A zselatinport lábasba szórjuk, és a már kihűlt levesből 2 deciliternyit, illetve a citromlevet ráöntjük. Összekeverjük, megáztatjuk, ha már egyben áll az egész, ráöntjük a többi húslevest, és kis lángon, folyamatosan kevergetve feloldjuk.
A túrót a tejföllel, a tormával, a sóval és a cukorral összekeverjük. A sonkaszeleteket egyenként megkenjük a krémmel és felcsavarjuk.
Egy hosszúkás jénait fóliával kibélelünk úgy, hogy pereme is legyen. Egymás mellett elhelyezünk benne 8 tojáskarikát, és rátesszük a petrezselymet. Az aszpikos léből a tojáskarikákra kenünk egy keveset. Az így elkészített formát hűtőbe tesszük.
Az aszipkos lé felével összekeverjük a
franciasalátát és a tartármártást.
A hűtőből kivett formában elhelyezzük a
sonkatekercseket, amelyre rákanalazzuk a megmaradt zselatinos húslevest. 10 percre mélyhűtőbe tesszük, ezután egyenletesen elosztjuk rajta a zselatinos
franciasalátát. A tetejét befedjük fóliával, és hűtőszekrényben legalább fél napig dermesztjük.
Tálalás előtt tálra borítjuk, a fóliát óvatosan lehúzzuk a tetejéről, majd szeleteljük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.