A hozzávalókat (a tojás kivételével) egy tálban alaposan összedolgozzuk. Jó hír, hogy nem kell órákig várni, amíg megkel a tészta, ugyanis ennek nem kell megkelnie. Ezután máris rakhatjuk lisztezett deszkára, és nyújthatjuk kisujjnyi vastagságúra.
A szaggatása teljesen a képzeletünkre van bízva: használhatunk pálinkás pohárkát; szabdalhatjuk késsel négyzet, rombusz, paralelogramma, netán háromszög alakúra; esetleg elővehetjük kedvenc süteményszaggató formánkat.
A pogácsákat - vagy, ami éppen lett a tésztából -, belerakosgatjuk sütőpapírral bélelt tepsibe. A tetejüket, egy kenőtoll segítségével gyengéden megcirógatjuk, de csak, miután felvert tojásba mártottuk. Ez ad majd nekik szép aranybarna színt.
Végezetül, mielőtt bekerülne a tepsi a sütőbe, ha kedvünk és ízlésünk úgy tartja, akár meg is szórhatjuk a lekent pogácsákat köménymaggal.
Előmelegített sütőben, 180 fokon aranybarnára sütjük. Ez sütőtől függően kb. 10-15 perc, figyelgetni kell.
Megjegyzés
A hozzávalókat érdemes megduplázni, mert a végeredmény garantáltan nagyon finom lesz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.