A húsos, füstölt szalonnát ledaráljuk és összegyúrjuk a sertéshússal. Szükség esetén sózzuk. A pulykamellszeleteket jól kiveregetjük, középre helyezzük a tölteléket és feltekercseljük. Fehér cérnával átkötjük vagy hústűvel megtűzzük. A húst besózzuk, majd forró olajon, körös-körül megpirítjuk. A lábosból kivesszük, a visszamaradt olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, megpároljuk, majd meghintjük a pirospaprikával. Felöntjük 1 dl vízzel. Sózzuk. A mártásba visszahelyezzük a pulykamelltekercseket és fedő alatt, kis lángon megpároljuk. A mártást tejfölben elkevert liszttel behabarjuk. A bakonyi pulykamelltekercset galuskával tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.