Elkészítés: A málnát tegyük turmixgépbe, majd sorban adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a porcukrot, a balzsamecetet, a szörpöt és a citromlevet, alaposan turmixoljuk le. Ezután egy nagy tálba kiöntve keverjük hozzá a joghurtot, és addig hígítsuk narancslével, amíg jó sűrű, krémes gyümölcslevest nem kapunk – érdemes egy habverővel átkeverni. Tegyük hűtőbe.
A bazsalikomchips-hez 160 fokra melegítsük elő a sütőt. A bazsalikomleveleket mossuk meg, majd alaposan szárítsuk is meg – különben a sütőben nem sülni, hanem fonnyadni fognak. Egy sütőtálcát béleljünk ki alufóliával, és azon szórjuk szét a bazsalikomleveleket, majd locsoljuk meg olívaolajjal és szórjuk meg sóval, a kezünkkel át is forgathatjuk, hogy mindenhol bevonja az olaj és a só a leveleket alaposan. Az előmelegített sütőben 7-8 perc alatt sötétzöldre és ropogósra sülnek. Óvatosan (nagyon törékenyek) szedjük ki őket papírtörlőre.
A lehűtött levest tálaljuk a ropogósra sült sós bazsalikomlevelekkel, akár pár szem málnával is díszíthetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.