Elkészítés:
1.) Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, fóliába csomagoljuk és 30 percre a hűtőbe tesszük.
2.) Kivesszük a tésztát a hűtőből és lisztezett deszkán kb. 30 cm átmérőjű kört nyújtunk belőle.
3.) Kivajazott sütőformába tesszük a tésztát, és felvert tojássárgával megkenjük. (és megszórjuk egy kis zsemlemorzsával).
4.) A barackot lecsepegtetjük, apró kockákra vágjuk, összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a szegfűszeggel és a fahéjjal.
5.) A barackos tölteléket a tészta közepébe helyezzük, és elszórtan 3-4 evőkanál baracklekvárt teszünk a gyümölcsök közé.
6.) A tészta széleit 3-4 ujjnyi vastagon felhajtjuk, mintha csak egy batyut készítenénk. A barack látszódjon ki a batyu közepén! A felhajtott tészta szélét tojásfehérjével megkenjük, és durvára tört kockacukorral megszórjuk.
7.) Előmelegített sütőben kb. 200 fokon 30 perc alatt a batyut aranybarnára sütjük. A lekvár és a lédús barack miatt a töltelék levet ereszt, de ezt tálaláskor a süteményre kanalazhatjuk majd, és általa még finomabb lesz a sütemény. Langyosan vagy hidegen tálaljuk, így is, úgy is nagyon finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.