Elkészítés:
1.) Összekeverjük, és megfőzzük az 5 dl tejet, a pudingport és a 4 evőkanál cukrot. Amint a puding besűrűsödött, hozzákeverjük habverővel a tojás sárgáját. A pudingot félretesszük, és hagyjuk kihűlni.
2.) Egy mély tálban összegyúrjuk a lisztet, a cukrot, 7,5 dkg margarint, a kevés cukros tejben megfuttatott élesztőt és a maradék tejet és a tojást. Jól kidolgozzuk a tésztát, ha szükséges, még egy kis lisztet adunk hozzá. A tésztát cipóformájúra gyúrjuk, letakarjuk, és meleg helyen megkelesztjük.
3.) Lisztezett deszkán 35 x 50 cm nagyságú lappá nyújtjuk.
4.) 7,5 dkg margarint megolvasztunk, és egy megkenjük vele a tésztát
5.) A mazsolát megmossuk, leforrázzuk, és rumba áztatjuk, majd megszórjuk vele a margarinnal megkent tésztát.
6.) A tésztát a hosszabbik oldalánál kezdve feltekerjük (mint egy bejglit), és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
7. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és ráhelyezzük a szeletekre vágott csigákat. A közepükbe kis mélyedéseket készítünk, megtöltjük pudinggal, és a tetejére 1-1 negyedbe vágott sárgabarack szeletet helyezünk.
8.) Előmelegített sütőben 200 fokon 35 perc alatt megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.