Elkészítés: A babapiskótát nejlonba tesszük, és morzsásra összetörjük. Összekeverjük a vajjal és a mogyoróval. Kibélelünk sütőpapírral egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját, és kanálháttal belenyomkodjuk a masszát.
A zselatint vízbe áztatjuk. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kicsavarjuk. A joghurtot összekeverjük a cukorral, a citrom héjával és levével. A zselatint felolvasztjuk, elkeverjük 2 evőkanálnyi joghurttal, majd a joghurt egészébe dolgozzuk. Kemény habbá verjük a tejszínt, a joghurtkrémbe forgatjuk.
A barackot meghámozzuk, kimagozzuk, felének a húsát kis kockákra, a maradékot vékony szeletkékre vágjuk. A krém felét a tortaformába simítjuk, megszórjuk a barackkockákkal, a maradék krémmel bevonjuk, és a tortát 4-5 órára a hűtőbe tesszük.
A barackszeletekkel ízlésesen kirakjuk a torta tetejét. A tortabevonót a csomagoláson olvasható utasítás szerint elkészítjük, és a barackra locsoljuk. Hagyjuk megdermedni, és a tortát szeletelve kínáljuk.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.