Elkészítés: A sárgarépát és a gyöngyhagymát megpucoljuk, megmossuk és apróra vágjuk. A fokhagymagerezdeket szintén megpucoljuk, megmossuk és hosszában elfelezzük. A báránylapockát vaj és olívaolaj keverékében megsütjük. A sárgarépa és hagymadarabokat 5 percig közepes tűzön főzzük. A húst előmelegített sütőben sütjük. Amikor kicsit már megpirult, kivesszük a sütőből, sóval, borssal, rozmaringgal, és majorannával fűszerezzük, a sárgarépát és a gyöngyhagymát főzőlevükkel együtt a hús mellé öntjük, a fokhagymagerezdeket is hozzáadjuk. Az egészet letakarjuk alufóliával, és körülbelül 4 1/2 órát sütjük. A szószhoz a gyöngyhagymát megtisztítjuk, és feldaraboljuk. 5 percig alacsony lángon olívaolajban pároljuk. A paradicsomot forró vízben megfürdetjük, héját lehúzzuk, negyedeljük. Egy fazékba tesszük, kevés sót, cukrot, és a gyöngyhagymát hozzáadjuk. Kis lángon körülbelül 20 percig főzzük. Ha szükséges, egy kevés vizet még hozzáönthetünk. A paradicsompürét fűszerezhetjük még ízlés szerint őrölt borssal, citromfűvel vagy bazsalikommal.
Az elkészült bárányhúst kivesszük a sütőből, és felszeleteljük. A sütőtálból egy kanállal kimerjük a sült-levet és a szeletekre locsoljuk. A paradicsompürét tányérokra szedjük, elosztjuk a bárányhús-szeleteket, majd apróra vágott petrezselymet szórunk rájuk. Köretként főtt krumplit kínálunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.