Elkészítés: Az egyben hagyott báránygerincet megtisztítjuk, megmossuk, és 2 óra hosszat tejben áztatjuk. Szitára téve lecsöpögtetjük róla a tejet, besózzuk, és állni hagyjuk.
Serpenyőbe tesszük, és a tűzhelyen jól átmelegítjük.
Ezalatt 15 dkg vajból, három kanál lisztből és kellő mennyiségű tejszínből sűrű pépet főzünk. Bekenjük vele a bárányhúst, és sütőben, erős tűznél megsütjük.
Mikor már szépen kezd pirulni, rövid időközökben 5-6 alkalommal vastagon megkenjük vajjal.
A héjában főtt burgonyát félbevágjuk, és sütőben kissé megperzseljük.
A ceruzababot roppanósra főzzük, majd pár szálat baconszeletekbe tekerünk, és szintén egy kicsit megperzseljük a sütőben, így kínáljuk a bárány mellé köretnek.
2024.12.19.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.