Elkészítés: Az egyben hagyott báránygerincet megtisztítjuk, megmossuk, és 2 óra hosszat tejben áztatjuk. Szitára téve lecsöpögtetjük róla a tejet, besózzuk, és állni hagyjuk.
Serpenyőbe tesszük, és a tűzhelyen jól átmelegítjük.
Ezalatt 15 dkg vajból, három kanál lisztből és kellő mennyiségű tejszínből sűrű pépet főzünk. Bekenjük vele a bárányhúst, és sütőben, erős tűznél megsütjük.
Mikor már szépen kezd pirulni, rövid időközökben 5-6 alkalommal vastagon megkenjük vajjal.
A héjában főtt burgonyát félbevágjuk, és sütőben kissé megperzseljük.
A ceruzababot roppanósra főzzük, majd pár szálat baconszeletekbe tekerünk, és szintén egy kicsit megperzseljük a sütőben, így kínáljuk a bárány mellé köretnek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.