Elkészítés: A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a 3 evőkanálnyi meglangyosított cukros tejfölben felfuttatott élesztőt, csipetnyi sót, az 5 tojás sárgáját és szükség szerint a tejet vagy tejfölt. A lágyabb tésztát simára kidolgozzuk, 3 cipót /kb. 42 dkg/db/ formázunk belőle, és hideg helyen 1,5-2 órát pihentetjük.
A töltelékhez a mandulát, a datolyát, a lekvárt és a porcukrot összekeverjük, majd annyi juharszirupot vagy mézet adunk hozzá, hogy a töltelék kenhető, lágyan szilárd legyen /kevés mandulalikőrrel, Amarettóval ízesíthetjük/.
A pihentetett cipókat egyenként 1/2-1 cm vastagságúra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel (1-1 rú diósat és mákosat is készíthetünk), felgöngyöljük, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk.
Egy kevés tejfölben elkeverünk 1 tojás sárgáját, és a tekercsek tetejét megkenjük, majd ha a kenés megszikkadt, ismételten megkenjük, 1/2 órát pihentetjük, hústűvel megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten aranysárgára sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.