Elkészítés: 1. A tejet meglangyosítjuk, az élesztőt belemorzsoljuk és 15 perc alatt felfuttatjuk (ez csak annyit jelent, hogy ennyi időre félretesszük). A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, és a tojássárgájával, a langyos rumban feloldott mézzel meg a tejes élesztővel tésztává gyúrjuk. Konyharuhával letakarva pihentetjük, mialatt a töltelék elkészül.
2. Ehhez a darált diót a megforrósított tejjel és a többi hozzávalóval összedolgozzuk. A máktölteléket ugyanígy készítjük el.
3. A tésztát 4, egyanként kb. 30 dkg-os részre, a töltelékeket 2-2 részre osztjuk. A tésztát külön-külön, kb 35x20 cm-es téglalap alakúra nyújtjuk, kettőt a diótöltelékkel, kettőt a máktöltelékkel kenünk meg. A tészták két szélét kissé a töltelékre hajtjuk (így a töltelék nem folyik ki sütés közben), majd föltekerjük és margarinnal vékonyan kikent sütőlemezre fektetjük.
4. A tetejüket tojássárgájával lekenjük, és egy órán át pihentetjük; azután a tojáfehérjével megkenjük. Amikor ez 20-25 perc alatt megszáradt rajta, a tetejét villával megszurkáljuk, és előmelegített, közepesen forró (180 fok, légkeveréses sütőben 165) sütőbe toljuk. 30–35 percig sütjük. Csak akkor szeleteljük fel, amikor már kihűlt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.