Előkészítés: A birskörtéket konyharuhával alaposan megdörzsöljük, megmossuk, lecsepegtetjük. Nem hámozzuk meg, csak kivágjuk a csumájának a két végét. A húsát nagyobb darabokra vagdossuk. Az üvegeket alaposan kimossuk, és hagyjuk lecsepegni.
Elkészítés: A birskörtét 3,75 dl vízzel felforraljuk, és néha megkeverve 20-30 percig puhára főzzük. Kissé hűlni hagyjuk, és levével együtt átpasszírozzuk. A körtét meghámozzuk, magházát kivájjuk, a húsát apróra vágjuk. A birskörtemasszát lemérjük, 1 kilóra kiegészítjük a körtével. A masszát összekeverjük a zselírozó cukorral és a vaníliás cukorral. Felforraljuk, és 4 percig rotyogtatva főzzük. Az előkészített üvegekbe töltjük, lezárjuk, 5 percre fejtetőre fordítjuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.