Elkészítés: Először is akkurátusan előkészítünk mindent, felállítjuk a bográcsot, alátesszük a fát, és leteszteljük a vörösbort. Minekutána ezzel elvégeztünk, pacalunkat beletesszük a bográcsba, melléhelyezünk egy félbevágott citromot, 1 félbevágott vöröshagymát, a babérlevelet, valamint egy kiskanálnyi szemes fekete borsot. Vízbe fullasztjuk, alágyújtunk, és erős tűzön felforraljuk. Ekkor mérsékeljük a tüzet (széthúzzuk a fát), megsózzuk a pacalt, egy megfelelő méretű fedővel lefedjük, és mintegy 2 óra alatt puhára főzzük. Erre az időre már gondoskodhatunk társaságról is, hiszen ökör az, aki magában…
Ha már megpuhult a pacal, óvatosan kiemeljük, egy jóképű vágódeszkára helyezzük, ha kihűlt, vékony csíkokra metéljük. Amíg hűl, szakítsunk időt arra, hogy bográcsunkat kitisztítsuk. Ha ezzel elkészültünk, akkor vágjuk vékony csíkokra a szalonnát, apróra a hagymát.
Tiszta bográcsunkban, erős tűz fölött kiolvasztjuk a szalonnát, majd megfonnyasztjuk benne a hagymát. Sózzuk, a darált és az őrölt pirospaprikával fűszerezzük, hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és a zöldpaprikát. Elkeverjük, a zúzott fokhagymával, a majoránnával és a borssal ízesítjük, beleöntjük a vörösbort, és jól összeforraljuk. Beletesszük a pacalt, és lassú tűzön készre főzzük. Ez még 1 óra ám, tehát ügyeljünk arra, nehogy kiszáradjunk.
Főzzük jó sűrűre, sós krumpli nem kell - ez nem étterem, hanem egy jóképű bográcsozás – hanem friss, ropogós kenyér, valamint vaskeresztesi kékfrankos.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.