Elkészítés: A kroketthez az élesztőt kevés cukorral 1 deci langyos tejben meleg helyen felfuttatunk. 2-3 nagyobb főtt burgonyát vastag csíkokra reszelünk, hozzáütünk 1 tojást, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, illetve hozzáadjuk a 20 deka lisztet. Beletesszük a kovászt, összedolgozzuk, és meleg helyen kelesztjük.
A közepes szeletekre vágott borjúkarajt sózzuk, borsozzuk, kevés olajon szép pirosra megsütjük, kivesszük az olajból, félretesszük. A spárgát megtisztítjuk, feldaraboljuk, kevés sós vízben megfőzzük.
Az olajban lepirítunk a kockára vágott bacont, beleteszünk a gyöngyhagymát, kicsit pirítjuk, majd rádobjuk a felkockázott gombát. 2 percig pirítjuk, majd beletesszük a szintén kockára vágott libamájat, és ezzel is átpirítjuk. Végül hozzáadjuk a darabokra vágott zöldspárgát, sózzuk, borsozzuk, felöntjük 1 deci fehérborral, belerakjuk a kockára vágott paradicsomot, és 2-3 perc alatt készre forraljuk.
A megkelt krumplis masszából kézzel szép kroketteket formázunk, amit bő, forró olajban kisütünk.
Tálaláskor a hússzeletekre halmozzuk a ragut, melléhelyezzük a kroketteket, zöldsalátával és petrezselyemmel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.