Elkészítés: A gombát megtisztítottam, nagyjából 1 cm széles csíkokra tépkedtem. A hagymát egészen apróra kockáztam. A sárgarépát és a zellert hámozást követően nagyjából 1 cm-es kis darabokra aprítottam.
Egy közepes méretű lábosban 1 evőkanál olajon üvegesre pirítottam a hagymát, majd hozzáadtam a felaprított zöldségeket. Kissé megpirítottam. A borókabogyókat széles pengéjű kés lapjával kissé ellapítottam. Hozzáadtam a zöldségekhez, felöntöttem a levessel, rozmaringgal fűszereztem. Lefedve addig főztem, míg megpuhultak.
Közben 1 evőkanál olívaolajat és a 2 dkg vajat felmelegítettem egy serpenyőben, erre dobtam az előkészített laskát. Sóztam, borsoztam, 4-5 perc alatt megpirítottam, majd félrehúztam a tűzhelyről.
A mártáshoz a már félig puha zöldségekhez kanalaztam a paradicsompürét, alaposan elkevertem, felforraltam. A tejfölt a mustárral és a keményítővel kis tálban elkevertem. Ezzel sűrítettem a mártást. Az egészet bormixerrel pürésítettem, ízesítettem sóval, borssal, ekkor adtam hozzá a petrezselymet, majd a pirított gombához adtam, egyet forraltam rajta. Frissen őrölt borssal meghintve tálaltam.
Köretként a párolt rizs, a rövidcső tészta, de még a spagetti vagy épp a galuska is tökéletes hozzá, csakúgy, mint a zsemlegombóc.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.