Elkészítés: A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a hideg, felkockázott vajat. Ezután kezdjük el az ujjbegyünkkel összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a darált diót, a porcukrot, és a vaníliás cukrot, majd morzsoljuk alaposan össze. Adjuk hozzá a villával kissé felvert tojást, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk gombóccá a tésztát.
A tészta 1/3 részét csippentsük le, majd formáljuk gombóccá, és csomagoljuk be fóliába. Ezután felhasználásig tegyük be a fagyasztóba. A nagyobbik tésztagombócot is csomagoljuk be fóliába, majd tegyük be a hűtőbe legalább 1 órára (ezt a tésztát nem kell a fagyasztóba tenni, csak simán a hűtőbe, hogy kellően lehűljön).
Vegyük ki a hűtőből a tésztát, majd enyhén lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki tepsi méretűre. A sütőpapírral együtt helyezzük a tepsibe a tésztát, majd ízlés szerint kenjük meg a dzsemmel. Vegyük ki a fagyasztóból a kisebbik tésztagombócot, majd egy nagyobb lyukú reszelőn reszeljük a tésztát a dzsem tetejére. Gyorsan dolgozzunk, mert különben a kezünk melegétől lágy lesz a tészta, és nem tudjuk lereszelni.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt szép pirosra.
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsiben a süteményt, majd a sütőpapírral együtt, helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a süteményt porcukorral, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.