1. tészta elkészítése: A tojás sárgáját, a porcukrot, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot meg a kakaót keverőtálba tesszük, és fél órát keverjük. Azután hozzáadjuk a darált mogyorót, a keményre felvert tojáshabot a liszttel együtt - vigyázva, majd kilisztezett formába öntjük és elsimítjuk. Előmelegített sütőben mérsékelt tűzön sütjük.
2. tészta elkészítése: A tojás sárgáját a porcukorral és a reszelt citromhéjjal kb. fél órát keverjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és a liszttel együtt könnyedén a már kikevert tojássárgájához keverjük. A tésztát két részre osztjuk, és rásimítjuk két kikent, kilisztezett tepsire. /A tésztát egy nagy tepsin is megsüthetjük./ Betesszük az előmelegített sütőbe, és hirtelen sütjük.
A krém elkészítése: A habüstbe beleütjük az egész tojásokat, beleszórjuk a porcukrot, és tűz fölött habverővel addig verjük, míg megsűrűsödik. A vajat a kakaóval kikeverjük, végül beletesszük a darált diót.
A kihűlt tésztát (1. tészta) kettévágjuk, és mindkét lapot megtöltjük. A tepsin sült tésztát is megkenjük krémmel, és kb. 3 cm széles csíkokat vágunk. A csíkokat a krémmel megkent tortalap közepétől kezdve körbetekerjük, míg a tortalap széléig nem érünk. /A csíkokon a krém befelé kerüljön. /A tekercsre rátesszük a krémmel megkent felével a második tortalapot.
A kakaómázhoz a cukorból és a vízből szirupot főzünk. Beleszórjuk a megszitált kakaót, és állandó keverés közben sűrűre főzzük. Végül a vajjal még kissé átkeverjük. A kész tortát bevonjuk ezzel a kakaómázzal. Tetszés szerint díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.