1. tészta elkészítése: A tojás sárgáját, a porcukrot, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot meg a kakaót keverőtálba tesszük, és fél órát keverjük. Azután hozzáadjuk a darált mogyorót, a keményre felvert tojáshabot a liszttel együtt - vigyázva, majd kilisztezett formába öntjük és elsimítjuk. Előmelegített sütőben mérsékelt tűzön sütjük.
2. tészta elkészítése: A tojás sárgáját a porcukorral és a reszelt citromhéjjal kb. fél órát keverjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és a liszttel együtt könnyedén a már kikevert tojássárgájához keverjük. A tésztát két részre osztjuk, és rásimítjuk két kikent, kilisztezett tepsire. /A tésztát egy nagy tepsin is megsüthetjük./ Betesszük az előmelegített sütőbe, és hirtelen sütjük.
A krém elkészítése: A habüstbe beleütjük az egész tojásokat, beleszórjuk a porcukrot, és tűz fölött habverővel addig verjük, míg megsűrűsödik. A vajat a kakaóval kikeverjük, végül beletesszük a darált diót.
A kihűlt tésztát (1. tészta) kettévágjuk, és mindkét lapot megtöltjük. A tepsin sült tésztát is megkenjük krémmel, és kb. 3 cm széles csíkokat vágunk. A csíkokat a krémmel megkent tortalap közepétől kezdve körbetekerjük, míg a tortalap széléig nem érünk. /A csíkokon a krém befelé kerüljön. /A tekercsre rátesszük a krémmel megkent felével a második tortalapot.
A kakaómázhoz a cukorból és a vízből szirupot főzünk. Beleszórjuk a megszitált kakaót, és állandó keverés közben sűrűre főzzük. Végül a vajjal még kissé átkeverjük. A kész tortát bevonjuk ezzel a kakaómázzal. Tetszés szerint díszítjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.