A zabkekszet mozsárban, vagy robotgépben törd össze. A morzsát keverd össze az olvasztott kókuszolajjal (vagy vajjal), a fruktózzal és a zöld ételfestékkel. A keveréket rakd bele egy sütőpapírral kibélelt 18 cm-es kapcsos tortaformába, s nyomkodd le, hogy egy egységes tortaalapot képezzen. Ezután a sütőt melegítsd elő 170 Celsius fokra.
A Philadelphia krémsajtot gépi habverővel keverd össze, majd kanalanként add hozzá a fruktózt (ha előtte porrá őrlöd a fruktózt kávédarálóban, akkor könnyebb dolgod lesz). Ezután mehetnek bele a tojások, a vanília és a citromolaj (vagy bio citromhéj), amit követ a kukoricakeményítő, s végül a görög joghurt.
Ha megvan a krém, akkor öntsd rá a zöld kekszes alapra, ütögesd meg picit az alját, hogy egyenletes legyen a krém, s ezután tedd be az előmelegített sütőbe sülni kb. 50 percre. Érdemes alufóliát leteríteni a sütőlapra, s arra tenni a sütőformát, hogy az esetleges kifolyó alapanyagok egy helyen gyűljenek össze.
Amíg a torta sül, van időd a málnalekvár elkészítésére. (Én mindig dupla adagot készítek belőle, mert olyan mennyeien finom, hogy pillanatok alatt elfogy vajas fonott kalácsra kenve.)
A fagyasztott málnát tedd fel egy lábasban főni, amikor megfőtt a málna, akkor egy szűrő segítségével szűrd át, hogy a magok ne kerüljenek a lekvárodba. Ezután tedd vissza újbóli átforralásra a lekvárt, s ekkor kerül bele az aszkorbinsav és a fruktóz. Arra figyelj, hogy ez friss málnalekvár lesz, így sokáig nem kell forralnod, elég, ha egyszer összeforrnak az ízek.
Ezalatt az idő alatt a torta is megsült (sajttortáról lévén szó, akkor sült meg jól, ha még egy kicsit remeg a közepe), hagyd kihűlni a tortaformában (a tetejére való gyümölcsös zselét ennek segítségével tudod szépen a tortán elsimítani), és tedd be a hűtőbe 2-3 órára, hogy szépen megdermedjen.
Amikor kellően kihűlt a torta kerülhet rá a málnazselé. Csak ekkor fejezd be a málnazselé elkészítését! Már megvan a málnalekvárod, amit most újból fel kell melegítened, majd bele kell keverned a pektint és az agar agar-t. Ezután mehet rá a már kihűlt tortádra. Ha kész a tortád újból mehet be a hűtőszekrénybe pihenni. Ha sietsz, akkor akár a mélyhűtőbe is beteheted, hogy megdermedjen a málnazselé a tetején.
Tálalás előtt jól hűtsd le, vedd le a kapcsos tortaformát a tortádról.
A tetejét meghintheted kókuszreszelékkel és durvára darabolt pisztáciával, s már tálalhatod is.
Sikered lesz vele, abban biztos vagyok.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.