Elkészítés:
1.) A megmosott és megtisztított zöldségeket felszeletelve egy nagyobb lábasba tesszük.
2.) Megszórjuk az összekevert só + cukor keverékkel, és legalább 10 órán át állni hagyjuk, hogy levet eresszen.
3.) Utána óvatosan átkeverjük az egészet, és a zöldségeket (szépen elrendezve) az üvegekbe töltjük. A keletkezett levet egyenletesen elosztjuk az üvegekben.
4.) Minden üveget feltöltünk annyi almaecettel, hogy 1-2 ujjnyi helyünk maradjon az üveg szájától.
5.) Fogunk egy lábast, és minden üvegről leöntjük (a lábasba) a levet. Hozzáadjuk a fűszereket a léhez, és forrásig megmelegítjük.
6.) A forró lét egyenlő részre elosztva az üvegekbe (azaz a zöldségekre) töltjük. Hagyjuk kihűlni a befőtteket.
7.) Az üveg tetejére 1-2 ujjnyi olajat töltünk, majd lezárjuk, és száraz, hűvös helyen tároljuk a fogyasztásig.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.