Elkészítés: A lisztet táblán eldörzsölünk diónyi vajjal. Aztán hozzáadunk 12 db közép nagyságú, sós vízben megfőzött, forrón áttört, de kihűtött burgonyát, 2 egész tojást, 1 kávéskanál sót, 3 dkg kevés cukros tejben megkelesztett élesztőt. Mindezt összeállítva a táblán, kézzel dolgozzuk ki nagyon jól. Aztán hagyjuk ott a lisztezett táblán leborítva egy tállal 1 jó óráig kelni.
Ha megkelt, lapítsuk el kézzel könnyedén ujjnyi vékonyra. A fánkvágóval szaggassuk ki. Közepére
tegyünk egy-egy kis csomó apróra vágott sonkát, és kettőt összeborítva, egy kisebb fánkvágóval újból szaggassuk ki.
Egy jó félórát kelni hagyjuk. Aztán éppen úgy, mint a rendes fánkot, bő olajban kisütjük, és reszelt sajttal meghintve, forrón, frissen kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.