Előkészítés: A burgonyákat megmossuk, hideg vízben feltesszük főni, és 30 perc alatt puhára főzzük. Közben lehúzzuk a virsli héját, feldaraboljuk. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk.
Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, és a virslit 4-5 percig pirítjuk benne. Kiszedjük, és hagyjuk kihűlni. A burgonyákat még melegen meghámozzuk, krumplinyomóval áttörjük. Hozzáadjuk a virslit, a reszelt sajtot, a tojássárgáját, a petrezselymet, egy csipet szerecsendiót és az ételízesítőt. Alaposan összekeverjük. Az elkészült masszából kerek kroketteket formázunk, és enyhén összenyomjuk, hogy 5-6 cm átmérőjű korongokat kapjunk. 4. Lisztbe, egy csipet sóval felvert tojásba, majd a zsemlemorzsába, panírozzuk, végül bő, forró olajban kisütjük. Egyszerre keveset tegyünk a serpenyőbe, és addig süssük, amíg aranybarnák lesznevőkanál Szalvétára szedjük, lecsöpögtetjük, és azonnal tálaljuk.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 590 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.