Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedjük, a burgonyát meghámozzuk, vékonyabb karikákra szeleteljük. Mindezeket megmossuk, majd a vizet lecsepegtetjük.
Forró olajban a karfiolt és a burgonyát kisütjük, majd papírtörlőre szedjük.
A ragut elkészítjük: a csirkemellet apró kockákra vagy csíkokra feldaraboljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon megpároljuk, rátesszük a húst, a paprikákat, a reszelt fokhagymát és a fűszereket.
Készre sütjük.
Egy hőálló tálat kivajazunk, zsemlemorzsával megszórjuk. A burgonyát a tál aljára tesszük, rá a csirkeragut, majd a karfiolrózsákkal befedjük.
A vajon a lisztet zsemleszínűre pirítjuk, felengedjük a 3 dl tejjel, ízesítjük szerecsendióval, ételízesítővel, majd felfőzzük. Amikor kissé hűlt, belekeverjük a 2 db tojást, majd a tejfölt és a tejet. Ráöntjük a a tálban várakozó burgonyás,karfiolos rakottra és aranysárgára sütjük.
A sütés vége felé rászórjuk a sajtot, és készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.