Elkészítés: A megtisztított burgonyát vágjuk nagyobb darabokra, sós vízben főzzük puhára, szűrjük le, és forrón törjük pépesre. Amikor kihűlt, keverjük bele a tojásokat, és szórjuk rá a lisztet meg kevés sót és borsot. Gyúrjuk egynemű masszává, és pihentessük 30 percig.
A töltelékhez az olvasztott vajban pároljuk roppanósra a vékonyan felkarikázott paszternákot, sárgarépát és a csíkokra vágott pritamint, majd szórjuk bele a felszeletelt póréhagymát. Fűszerezzük sóval, borssal, egy csokor aprított petrezselyemmel. Adjuk hozzá a felütött tojásokat, és addig süssük, míg a tojás megkocsonyásodik. A burgonyás tésztát osszuk kétfelé, lisztezett deszkán nyújtsuk fél centi vastagra, majd egyenletesen osszuk el rajtuk a tojásos zöldséget, és szorosan tekerjük fel. Csavarjuk konyharuhába, a végüket kössük össze, és forrásban lévő sós vízben főzzük 35-40 percig. Amikor kész, forrón forgassuk a maradék petrezselyembe, szeleteljük ujjnyi vastagra, és fektessük tányérra. Simára kevert tejfölt kínáljunk mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.