Elkészítés: Keverőtálban a lisztben a margarint szétmorzsoltam, majd az élesztőt is belemorzsoltam (nem futtattam fel!). A többi hozzávalóval és a felvert tojás bő 2/3 részével rugalmas tésztát gyúrtam. Lisztezett felületre borítottam, jól átgyúrtam, letakarva fél órát langyos helyen pihentettem.
A töpörtyűkrémet összekevertem a borssal.
A tésztát kb. félujjnyira kinyújtottam, egyenletesen felkentem rá a töpörtyűkrémet, feltekertem, mint a bejglit szoktuk, a két végét középre hajtottam, sodrófával enyhén lenyomkodva, letakarva fél órát pihentettem.
Kb. ujjnyira kinyújtottam, a pogácsaszaggatóval sűrűn-enyhén benyomkodtam a kinyújtott tészta tetejét, közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggattam, sütőpapírral bélelt 2 nagy tepsibe sorakoztattam.
Tetejüket megkentem a maradék tojással, szezámmaggal megszórtam a tetejüket, a tepsiben jó langyos helyen fél órát pihentettem, közben a sütőt 190 fokra (légkeveréssel) előmelegítettem, és tepsinként kb. 15-17 perc alatt megsütöttem.
Langyosra hűtve tálalható, nagyon finom és puha!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.